Eigenlijk is dit het verdrietige relaas van één van de kunstenaars achter de stripverhalen van Superman: Joe Shuster (1914 – 1992)
Joe werd geboren in Toronto, zijn vader (Julius Shusterowich, dit werd in Canada Shuster) was een immigrant uit Rotterdam, deze was getrouwd met Ida Katharske, die uit Kiev kwam. De familie had het niet breed, als jongen werkte Joe als krantenjongen en liep winkels af om oud papier mee te nemen om dit te gebruiken als tekenpapier.

Vroeg in de jaren 30 begon Joe, samen met zijn vriend Jerry Siegel, met het schetsen van stripverhalen. Zij samen bedachten het verhaal van de onschendbare superman. Het begon als school project, later gingen zij op zoek naar een uitgever.
Hij verdiende echter amper aan zijn tekeningen en dit zorgde ervoor dat hij (ca 1954) voor de undergrondse fetish scene ging tekenen, voor het magazine Nights of Horror.
Deze magazines werden onder de toonbanken verkocht tot ze werden verbannen in de V.S.

Pas in 2004 werd ontdekt, door Gerard Jones, dat Joe Shuster de tekenaar was van deze undergrondse bdsm comics. In 2009 publiceerde Craig Yoe het boek The Fetish Art of Superman’s Co-Creator Joe Shuster.

Bronnen:
Vintage Fetish Art
Wikipedia Nights of Horror
Wikipedia Joe Shuster

0 0 stemmen
Jouw Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties