Vrouwelijk Orgasme

Het vrouwelijk orgasme is net zo complex en onvoorspelbaar als vrouwen zelf, althans ik heb soms het idee dat deze gedachte zich al snel bij mannen vormt.

Aan de andere kant heb ik ook andere uitspraken gehoord, zoals dat er niets mooier is dan een vrouw te laten genieten, zien hoe ze geniet, haar naar de hoogste toppen van het genot te leiden. Daar er over orgasmes bij de vrouw nogal eens misverstanden ontstaan wil ik met deze tekst proberen hierin wat meer duidelijkheid te bieden.
Voor die vrouwen (of mannen) onder jullie die na het lezen van deze tekst denken…jaja het zal wel. Ja dat dacht ik jaren geleden ook, ik geloofde niets van de diversiteit aan orgasmes waar sommige vrouwen over spraken.

Uit ervaring weet ik inmiddels dat vrouwen gezegend zijn met de mogelijkheid om diverse orgasmes te beleven, nog even los van het feit dat we ontelbare orgasmes kunnen beleven in heel korte tijd. Voor de duidelijkheid…ik bespreek hier alleen de fysieke orgasmes, het is ook mogelijk geestelijk tot een orgasme te komen maar dan wordt het wellicht een te ingewikkelde tekst. Qua orgasmes maak ik een onderscheid in vaginaal, clitoraal, spuitend en fysiek klaarkomen.
Clitoraal orgasme zal niet al te ingewikkeld zijn, dit kan door stimulatie van de clitoris, deze zwelt en zorgt voor een ontlading waarna de clitoris enorm gevoelig is. Overgevoeligheid van de clitoris kan het komen tot een orgasme verhinderen, je moet het zien als enorm teer weefsel, dat daarom ook ietwat verborgen ligt, dat zeer veel bloedvaatjes bezit die elke vorm van prikkeling snel opnemen.

Vaginaal orgasme is niet te vergelijken met een clitoraal orgasme, althans voor mij zit er een enorm verschil in. Het orgasme bouwt zich op, dit kan naar aanleiding van diverse prikkelingen en vaginale stimulatie leidt uiteindelijk tot het orgasme. De spieren in de vaginawand spannen samen en laten los, de ontlading. Soms kan een vrouw hierbij ook wat vocht afscheiden.

Spuitend klaarkomen is een stapje verder dan vaginaal klaarkomen, tot ik dit zelf ondervond was ik niet overtuigd van het bestaan hiervan. Ik vond het ook behoorlijk eng om me eraan over te geven. Wanneer ik terugkijk weet ik dat ik jarenlang gevochten heb tegen die enorm sterke drang/ontlading die zich in mijn lichaam aankondigde. Het is een ontlading die enorm intens en heftig is, het lijkt of het heel diep van binnenuit komt en gaat gepaard met soms behoorlijke hoeveelheden vocht. ‘Experts’ weten te vertellen dat dit vocht urine is, volgens mij hebben deze experts nog nooit zelf een dergelijke ervaring meegemaakt of geobserveerd. Het is zeer zeker geen urine, het is een transparante geurloze vloeistof die met een enorme kracht naar buiten komt, spuitend dus 😉
Daar waar het één opnieuw tot een clitoraal en/of vaginaal orgasme te komen is het komen tot een nieuwe ontlading hier redelijk snel weer bewerkstelligd. Het is een allesomvattende en enorm intense manier van ontladen, vaak kan ik naderhand niet meer op mijn benen staan, ben ik soms vrijwel helemaal van de wereld.
De ontlading gaat soms gepaard met een emotionele ontlading, niets om van te schrikken (weet ik nu) maar het kan wel iets zijn dat je (of je partner) ervan kan weerhouden om tot dit orgasme te komen. Het is een kwestie van je eraan kunnen en vooral durven overgeven, wat best eng kan zijn wanneer je zoiets niet eerder ervaren hebt. Alsof er een immense storm door je lichaam raast, zoekend naar een uitweg. Best logisch dus wanneer deze onbekende reacties in je lichaam je beangstigen. Vrouwen hebben de neiging om bijna krampachtig alle reacties in hun lichaam te willen controleren en beheersen, wanneer je dat kunt loslaten zul je zien dat het bevrijdend werkt, dat het je in staat stelt volledig te genieten van een orgasme en ook dat het niet alleen bevredigend is maar zeker ook ontladend, ook emotioneel. Je kunt je opgekropte spanningen op een gezonde manier kwijtraken.

De grote vraag voor sommigen wellicht…hoe stimuleer je je partner zodat zij spuitend klaarkomt?
Er wordt soms gesuggereerd dat een spuitend orgasme alleen bewerkstelligd kan worden via actieve stimulatie. Uit eigen ervaring kan ik met zekerheid stellen dat het ook mogelijk is zonder welke stimulatie dan ook tot een spuitend orgasme te komen, het enige verschil dat ik dan ervaar is dat het iets minder heftig en intens is dan wanneer er wel stimulatie plaats gevonden heeft.
Stimulatie van de g-spot werkt voor veel vrouwen maar belangrijker, en soms onderschat, zijn andere aspecten zoals een gevoel van veiligheid, geborgenheid en respect. De omstandigheden moeten goed zijn, alle rust en tijd voor elkaar, geen druk van diverse afspraken, geen druk van kinderen die mogelijk wakker kunnen worden, kortom….zorg ervoor dat de omstandigheden meewerken en richt je pas dan op de rest.
Het lichaam is één grote erogene zone, maar omdat het lichaam dagelijks aan diverse prikkelingen wordt blootgesteld kan zij zich afsluiten, een soort ongevoeligheid neerzetten die puur bedoelt is ter bescherming tegen al deze invloeden.
Als partner is het dus zaak om de erogene zone (het lichaam) weer open te stellen voor prikkelingen, ook hierbij geldt dat alle aspecten en omstandigheden die ik eerder noemde moeten meewerken.
Een bad of massage kan een goede inleiding zijn, niet alleen komt het lichaam tot rust maar vaak ook de gedachtestroom en is er ruimte voor ontspanning. Het lichaam gaat zich ontspannen en wordt gevoeliger voor prikkelingen. Mijd in eerste instantie eens de ‘bekende’erogene zones maar ga op zoek naar gevoelige plekjes bij je partner. Strijk vederlicht met je vingertoppen over haar huid. De binnenkant van haar armen, binnenkant elleboog, knieholtes, enkels, voeten, tenen, hals, achter het oor en lippen zijn allemaal plekken die vaak gevoelig zijn voor dit soort zachte prikkelingen. Je kunt dit versterken door je partner te blinddoeken hiermee worden de zintuigen versterkt, ook de huid is een zintuig die openstaat voor prikkelingen. In plaats van met je vingertoppen strelen kun je ook kiezen voor zachte stoffen of een veer. Wanneer je merkt dat je partner zich ontspant en overgeeft aan deze prikkelingen dan kun je een stapje verdergaan, de bekendere erogene zones prikkelen, haar opwinden, de spanning opvoeren, de spanning in haar lichaam opbouwen.
Realiseer je dat ze wellicht zal schrikken van haar eigen reacties, stel haar gerust. Zeg dat het goed is, dat ze zich mag laten gaan, dat ze veilig is bij jou. Hoe te komen tot spuitend klaarkomen zal voor elke vrouw anders zijn, dit is dus een kwestie van uitzoeken. Wat voor mij werkt kan voor een ander juist totaal averechts uitwerken. Belangrijk is wel dat je je richt op haar lichaam en orgasme, en niet dat van jou zelf, dat komt later wel 😉

Geef een reactie