Praten met een partner zonder bdsm gevoelens

Praten met respect voor de verschillen

Door samen te praten en afspraken te maken creëer je een nieuw terrein waar respect is voor elkaars verschil in gevoel en beleving.

Op welke manier jullie ook invulling willen gaan geven aan de bdsm gevoelens van de ene partner en het (eventueel) niet hebben van bdsm gevoelens van de andere partner, met behulp van afspraken kunnen jullie zorgen voor duidelijkheid.
Waarom is dit belangrijk?
Duidelijkheid zorgt voor een afgebakend gebied, dit maakt dat je beiden weet waar je aan toe bent. Of het nu gaat om duidelijkheid over hoe jullie samen verder gaan, of duidelijkheid over praktische zaken, het sleutelwoord is helderheid en deze bereik je door te praten maar vooral ook door afspraken te maken.
Hiermee maak je naar elkaar toe duidelijk wat wel en niet mogelijk is, natuurlijk zitten aan verschillende beslissingen die jullie eventueel nemen ook een emotionele impact verbonden. Het kan lijken alsof het om een zakelijke overeenkomst gaat maar verlies vooral niet uit het oog dat bij dit soort gesprekken veel, en ook heftige, emoties naar boven kunnen komen.
Wees open en eerlijk naar elkaar, bespreek mogelijkheden, bespreek ook grenzen. Probeer zo concreet mogelijk te zijn maar praat zonder elkaar verwijten te maken, probeer constructief te zijn in jullie gesprekken. Zet op een rij welke afspraken voor jou/jullie belangrijk zijn en probeer daarin tot overeenstemming te komen.
Voor jullie beiden is het belangrijk je te realiseren dat ook wanneer je samen probeert zaken op een rijtje te zetten je elkaar niet veroordeelt. Hoe moeilijk dit misschien ook zal zijn.
Wanneer voor jullie helder is dat je samen wilt proberen een voor beiden acceptabele weg hierin te vinden dan verlies je alleen maar wanneer je oordeelt en veroordeelt. Heb begrip voor elkaars afwijkende standpunt, heb begrip voor het feit dat jouw partner jouw standpunt niet deelt maar veroordeel hem of haar er niet om. Welke richting dit ook opgaat, wanneer je als partner zonder bdsm gevoelens praat met een partner mét bdsm gevoelens probeer dan hem/haar niet te veroordelen omdat hij/zij gevoelens heeft die voor jou moeilijk of niet te begrijpen zijn. Wanneer je als partner met bdsm gevoelens praat met een partner zonder bdsm gevoelens probeer hem/haar dan niet te veroordelen omdat hij/zij deze gevoelens niet begrijpt.
Probeer met wederzijds respect en liefde in gesprek te gaan, en blijven, met elkaar.

Voor je aan het maken van afspraken toekomt is eerst belangrijk dat jullie voor jezelf een aantal zaken op een rijtje hebben gezet:

(maak een keuze uit welke op jou van toepassing zijn)

Partner zonder bdsm gevoelens
 • Wat betekent het voor jou dat je partner andere behoeftes heeft dan jij hebt?
 • Wat betekent het voor jou dat je je partner niet kunt geven waar deze behoefte aan heeft?
 • Wil je je partner ruimte geven om zijn/haar behoeftes buiten de relatie te beleven?
 • Wil je samen met je partner zoeken naar mogelijkheden/mensen zodat hij/zij haar bdsm behoeftes kan invullen?
 • Wil je wel of niet contact met mensen waarmee jouw partner (mocht dit van toepassing zijn) met betrekking tot bdsm contact legt?
 • Wil je weten waar je partner mee bezig is, en tot op welke hoogte wil je dit weten?
Partner met bdsm gevoelens
 • Wat betekent het voor jou dat je partner jouw behoeftes niet kent/herkent/begrijpt?
 • Wat betekent het voor jou dat je partner jou niet kan geven waar jij behoefte aan hebt?
 • Wil je (in overleg met je partner) buiten de relatie zoeken naar mogelijkheden om bdsm te beleven?
 • Wil je samen met je partner zoeken naar mogelijkheden/mensen zodat je invulling kunt geven aan jouw bdsm behoeftes?
 • Wil je wel of niet dat je partner contact heeft met mensen waarmee jij contact legt met betrekking tot bdsm?
 • Wil je dat je partner weet waar jij mee bezig bent,en tot op welke hoogte wil je dit delen?

Heb je behoefte aan meer ondersteuning? Volg de gratis cursus Verschil in Verlangen op Duale, of neem contact op met een ervaren kink aware professional met jarenlange ervaring in het begeleiden van stellen met verschil aan verlangen. Je kunt zowel als stel als ook individueel gebruik maken van gesprekken met deze coach.

Reacties zijn gesloten.